Новости
Како да се спасиме од борделот НАТО-ЕУ PDF Печати Е-пошта
Недела, 12 . 11 . 2017

Веб колумна, понеделник, 13 ноември 2017, проф. д-р Стефан Влахов Мицов

Рускиот писател Достоевски во својот Дневник од 1877 година пророчки пишува: „Русија мора одговорно да се соочи со фактот дека сите ослободени Словени со фанатизам ќе трчаат кон Европа до губење на сопствениот идентитет, ќе ги прифатат европските политички и социјални вируси и ќе бидат спремни да добијат европска безличност наместо да ја развиваат и бранат својата словенска улога во светската цивилизација“.

Повеќе...
 
Помогни си себеси за да ти помогне и Господ-Русија PDF Печати Е-пошта
Недела, 05 . 11 . 2017

Веб колумна, понеделник, 6 ноември 2017, проф. д-р Стефан Влахов Мицов

Сите денешни прашања: дали ќе ни го сменат името, идентитетот, јазикот, историјата се поврзани со општото прашање: ДАЛИ САКАМЕ ДА ИМАМЕ ДРЖАВА И ДАЛИ ИМАМЕ ПОИМ ШТО Е ТОА? ЗАТОА ШТО, ВО ИЗМИНАТИТЕ 27 ГОДИНИ И ЕЛИТАТА КОЈА УПРАВУВАШЕ И НИЕ КАКО НАРОД ПОКАЖАВМЕ ПРАКТИЧНО ДЕКА НЕ САКАМЕ ДА ИМАМЕ САМОСТОЈНА ДРЖАВА.

Повеќе...
 
Живи глувци или мртви лавови PDF Печати Е-пошта
Недела, 29 . 10 . 2017

Веб колумна, понеделник, 29 октомври 2017, проф. д-р Стефан Влахов Мицов 

Меѓу главните причини за период од три илјади години да имаме малку време своја држава и да ја изгубиме прогласената во 1991 г. независност е дека СЕКОГАШ ЖИВИТЕ ГЛУВЦИ ВО МАКЕДОНИЈА БИЛЕ МНОГУ ПОВЕКЕ ОД МРТВИТЕ ХЕРОИ. НИЕ ГИ СЛАВИМЕ ХЕРОИТЕ НО ОД ГЛУПОСТ КАКО И НАМЕРНО НЕ ГО СЛЕДИМЕ НИВНИОТ ПРИМЕР. ЗАТОА ОД ЕДНА СТРАНА СЕ ПРАВДАМЕ ДЕКА СЕГА НЕ БИЛО 1893 ИЛИ 1941 ГОДИНА И ТОГАШ СЕ БОРЕЛЕ ЗА ДРЖАВА СО ОРУЖЈЕ, А ДЕНЕС БОРБАТА БИЛА СО ПЕНКАЛО НА ИЗБОРИ. ОД ДРУГА СТРАНА, ДЕГРАДИРАМЕ ВИСТИНСКО ХЕРОЈСТВО СО ФАЛШИВИ ХЕРОИ.

Повеќе...
 
Нема спас кога сам ќе се зафркнеш PDF Печати Е-пошта
Недела, 22 . 10 . 2017

Веб колумна, понеделник, 23 октомври 2017, проф. д-р Стефан Влахов Мицов

Во сабота вечер на ТВ „Алфа“ го слушнав од Груевски најголемиот виц за последниве 10 години: било отворено досие „Македонски екстремизам и тероризам“ и сега македонските служби прислушкувале 100 функционери од ВМРО-ДПМНЕ.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 71
Copyright © 2017. www.ndm.org.mk. Designed by Shape5.com