Колумна
Македонија како мираж PDF Печати Е-пошта

По 15-дневен одмор далеку, без интернет и посебна информација, се вратив  во Македонија. И се е исто, како да не сум излегувал ни минута. Имитација на држава каква што ја знаеме од пред три години, без институции, без активни луѓе, БЕЗ ЖИВОТ.

Повеќе...
 
Како дојде независноста? PDF Печати Е-пошта

Колумна, МКД, Битолски весник, петок, 8 септември 2017, проф. д-р Јанко Бачев

Осамостојувањето на Македонија беше апсурден случај на меѓународната сцена бидејќи станавме самостојна држава наспроти желбата на македонскиот државен врв, кој до последен момент се залагаше за СФРЈ, и тоа од оправдани причини: тогашниот претседател Глигоров дојде од Белград како делегиран човек, за да се обиде да го спречи осамостојувањето, а кога се беше јасно со распадот на СФРЈ, Глигоров дури во декември 1991 воскликна - Македонија е се што имаме?!

Повеќе...
 
Ќе остане ли некој нормален? PDF Печати Е-пошта

Веб колумна, понеделник, 4 септември 2017, проф. д-р Стефан Влахов Мицов

Ми се јавува еден пријател и ми вика: „Дали сум јас откачен или сите што ги гледам се ненормални? Државата постои само формално, инаку целосно е уништена, а никој мува не го лази. Нема реакција ниту од политичари, ниту од интелектуалци, ниту од кој било друг“.

Повеќе...
 
Двојазичноста значи крај на македонскиот карактер на државата PDF Печати Е-пошта

Веб колумна, четврток, 31 август 2017, амбасадор Ристо Никовски

Суштината е јасна: со двојазичноста, Албанците во Македонија не бараат никакви додатни човекови или граѓански права туку трета албанска држава. Тоа е федерализација на Македонија на мала врата, проект на кој тие упорно работаат, со отворена и сесрдна американска поддршка и директна помош. Ни повеќе, ни помалку, таквиот статус ќе им го отвори и патот за отцепување со политички средства.

Повеќе...
 
Хипнозата на ЦИА и МИ6 врз македонскиот народ PDF Печати Е-пошта

Веб колумна, понеделник, 28 август 2017, проф. д-р Стефан Влахов Мицов

Дејствијата на ЦИА и МИ6 во Македонија наликуваат на оние на електричните јагули. Наводно јагулата не е опасна. Ја има и во Охридското езеро, се јаде, притоа е вкусна.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 1 од 33
Copyright © 2017. www.ndm.org.mk. Designed by Shape5.com