Партија
Унија на жени PDF Печати Е-пошта

ВЕРИЦА ИЛИЌ
ПРЕТСЕДАТЕЛКА НА УНИЈА НА ЖЕНИ НА НДМ

КОНТАКТ:
тел: 070 230 699
Mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Адреса: Даме Груев 10, 1000 Скопје
Република Македонија

Според член 41 од Статутот на НДМ, заради поуспешно дејствување и поголема вклученост на жената во јавниот и политичкиот живот, во рамките на партијата се формира асоцијација на жените. Начинот на формирање на асоцијацијата ја утврдува Централниот комитет со посебна одлука.
Претседателката на асоцијацијата на жените по функција е член на Централниот и Извршниот комитет на Партијата.

  Newer:Постари:
Copyright © 2018. www.ndm.org.mk. Designed by Shape5.com