Партија
Генерален секретар PDF Печати Е-пошта

ИЛИЈА ТАШЕВ
ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НДМ


КОНТАКТ:
тел: 078/756-032
Mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Адреса: Даме Груев 10, 1000 Скопје
Република Македонија

Централниот комитет на НДМ согласно член 22 став 1 алинеа 7 и 9 и член 24 од Статутот, поради истек на мандат, на седницата од 28 април 2008 донесе одлука за избор на нов Генерален секретар со мандат од 4 години.

Согласно член 27 од Статутот на НДМ, Генералниот секретар учествува во работата на Централниот Комитет и Извршниот Комитет на партијата.
Генералниот секретар го претставува, потпишува и раководи со работата на Секретаријатот на партијата.

Според член 26 од Статутот,
Секретаријатот на партијата како оперативно извршен орган:
-го организира и следи извршувањето на оперативно-политичките ставови, одлуки и заклучоци на партијата;
-ја организира и следи работата на местните организации;
-води кадровска евиденција на партијата;
-се грижи за материјално-финансиското работење на партијата;
-се грижи за архивата на партијата;
-организира подготовка на Конгресот на партијата;
-врши и други работи во согласност со Статутот и другите акти на партијата.

  Newer:Постари:
Copyright © 2018. www.ndm.org.mk. Designed by Shape5.com