114 години македонска борба против окупаторите PDF Печати Е-пошта

Свеченост по повод Илинден, НДМ
Скопје, 2-Август 2017

По повод 114 годишнината од Илинденското востание и 114 години македонска борба против окупаторите, Група интелектуалци и граѓани на 2 авуст организира свеченост пред споменикот на Цар Самуил на Плоштад Македонија во Скопје со следната програма:

9:30 - интонирање на химната

9:35 - песната Ми заплакало селото Ваташа

9:40 - 9:55 кратки говори на видни интелектуалци

9:55 - полагање венци со свежо цвеќе пред споменикот на Цар Самуил

10:00- кинење на Договорот за соработка, добрососедство и пријателство меѓу Македонија и Бугарија.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

  Newer:
Copyright © 2018. www.ndm.org.mk. Designed by Shape5.com